Baleset

2022.05.05. 13:34

Gázrobbanás Csákváron: a tatabányai tűzoltókat is riasztották a mentéshez

A helyszínre a székesfehérvári és a tatabányai hivatásos, valamint a csákvári önkéntes tűzoltókat riasztották. Információink szerint mentőhelikopter is érkezett a sérülthöz.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Kemma.hu

Gázrobbanás történt egy 100 négyzetméteres lakóházban a csákvári Traktoros utcában. Az esethez a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a székesfehérvári és a tatabányai hivatásos, valamint a csákvári önkéntes tűzoltókat riasztották.

– Május 5-én délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, miszerint egy csákvári családi házban robbanás történt. A műveletirányító ügyelet nagy erőkkel riasztotta a tűzoltókat a helyszínre. Ez azt jelenti, hogy Székesfehérvárról kettő egység, valamint egy pályaszer azaz összesen három jármű, illetve negyedikként a katasztrófavédelemi műveleti szolgálat indult el a helyszínre, emellett egy tűzoltódarut is riasztottak. Utóbbira azért volt szükség, mert a bejelentés úgy kaptuk, hogy az épület megrongálódott és egy ember bent rekedt – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

– A tűzoltók kiérkezésére a szomszédok kimentették az épületben tartózkodó személyt. A gázrobbanás következtében egy kisebb tűz is keletkezett: egy szőnyeg meggyulladt, ám a lánglovagok kiérkezéséig eloltották azt. A katasztrófavédelemi műveleti szolgálat irányítása mellett, a székesfehérvári hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, további személyeket nem találtak bent, s megállapították, hogy az épület lakhatatlanná vált. A földgáz berobbanásának következtében a födémszerkezet megemelkedett, a családi háznak a tetőszerkezete megrongálódott, a válaszfalak megrepedtek és egy válaszfal részben kidőlt – mondta a százados, hozzátéve: a mentést tűzeseti helyszíni szemle követte. A szóvivő kérdésünkre elmondta, hogy a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!