Közokirat-hamisítás

2022.05.25. 18:56

Embercsempészként „taxizott” az M1-esen, a rendőröknek azt hazudta, fiatalkorú

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította a Tatabányai Járásbíróság elé azt a bolgár állampolgárságú férfit, aki négy migránst szállított illegálisan a gépkocsival, és elfogásakor álnéven és fiatalkorúként mutatkozott be – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, férfi március 1-jén, hajnali fél 4 előtt Magyarország területén, a déli határ közelében felvett az általa vezetett, francia hatósági jelzésű személykocsiba 4, magát török állampolgárnak valló és Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkezett migráns személyt azzal a céllal, hogy őket a magyar-osztrák államhatárt jogellenesen átlépve Franciaországba szállítsa.

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján az M1-es autópálya 54-es kilométerszelvényében állítottak meg egy német honosságú személygépkocsit március 1-jén 8 óra 20 perckor. A járműben egy török állampolgárságú embercsempész, valamint négy férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

Forrás: police.hu

A vádlottat közlekedése során a rendőrjárőrök március 1-jén 8 óra 20 perckor Tatabánya társágában, M1-es autópálya 54 km szelvényénél intézkedés alá vonták. Az elfogott férfi magát álnéven és fiatalkorúként jelölte meg.

A férfi valótlan személyi adatokat diktált be a vele szemben intézkedő járőröknek, akik a hamis adatokat jelentésükben, a gyanúsítotti kihallgatásról felvett jegyzőkönyvben rögzítették, a férfi pedig a jegyzőkönyvet hamis aláírással látta el. Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását elrendelte, a végzésben az elfogott férfit annak álnevén jelölte meg. A nyomozás azonban kiderítette a férfi valós nevét, valamint azt, hogy az elkövető valójában felnőttkorú. A bíróság a férfit 2 év 6 hónak börtönbüntetésre 5 év kiutasításra ítélte. Az elsőfokú ítéletet jogerős, azt az ügyész, a vádlott és védő is tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!