Felfüggesztettet kaphatnak

2022.05.25. 14:44

Elfajult a házibuli Esztergomban, életveszélyt okozó testi sértés lett a vége

A társaság egyik tagja boros üveggel verte fejbe a sértettet, a másik ököllel esett neki. Felfüggesztett börtönbüntetést kaphatnak.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék május 26-án, csütörtökön tárgyalja azt az ügyet, ahol egy esztergomi házibuli fajult komoly veszekedéssé és verekedéssé 2021. márciusában. 

A bulit a sértett rendezte, azon a barátai, ismerősei vettek részt, köztük az I. és a II. rendű vádlott is. A jelen lévő személyek alkoholt fogyasztottak, így valamennyien többé-kevésbé ittas állapotba kerültek.

2021. március 27-én hajnali 2 és 3 óra között a lakásban vita, nézeteltérés és hangos kiabálás alakult ki az I. rendű vádlott, a sértett és még egy személy között. Az I. rendű vádlott a konfliktusnak úgy kívánt véget vetni, hogy kiment a lakás előtti gangra, és ahogy oda kilépett, idegességében szándékosan nagy erővel becsapta maga mögött a lakás bejárati ajtaját. Ezt észlelte a sértett, aki az I. rendű vádlott után iramodott és számon kérte őt az ajtó becsapása miatt, majd meg is lökte az I. rendű vádlottat a mellkasán.

A sértett ekkor a szintén a gangon tartózkodó II. rendű vádlotthoz fordult, vele is kiabálni kezdett, mire a II. rendű vádlott a sértett felé indult és lökdösődni kezdett. Eközben az I. rendű vádlott magához vett a közelében lévő ablakpárkányról egy boros üveget, amivel fejen ütötte a sértettet, aki az ütéstől a földre rogyott és az oldalára fordulva fekve maradt.

Ekkor odalépett hozzá a II. rendű vádlott, fölé hajolt és legalább három alkalommal, ökölbe szorított kézzel megütötte a magzatpózban védekezni próbáló sértett fejét. A baráti társaság jelen lévő tagjai siettek a sértett segítségére, elhúzva a II. rendű vádlottat a közeléből.

A vádlottak ezt követően már nem bántalmazták a sértettet, ám még a mentők kiérkezése előtt elhagyták a helyszínt. A bántalmazás következtében a sértett halántéktájon nyomásérzékenységet és duzzanatot, a bal fülén pedig körülbelül 1 centiméteres éles szélű sebzést, továbbá heveny keményagyburok alatti vérzést szenvedett. Az agyállományi sérülés közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül. A május 26-i előkészítő ülésre az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság mindkét vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában