Lebuktak az M1-esen

2022.05.26. 18:53

Duplázott a bíróság: két embercsempész is meghallgathatta ma az ítéletet Tatabányán

Egy nap alatt két, illegális migránsokat szállító férfi is bíróság elé állt május 26-án a megyeszékhelyen. Mindketten az M1-es autópályán „taxiztak” és buktak le az utasaikkal.

Kemma.hu

Forrás: police.hu/kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség két ügyben is eredményesen indítványozta összesen két embercsempész letartóztatását, mindkét ügyben a Tatabányai Járásbíróság a végzést hozott május 26-án – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az egyik ügyben a török állampolgárságú, németországi lakosú férfi május 23-án 13 óra 25 perc és 19 óra 34 perc között Magyarország déli határán a tulajdonát képező, öt személy szállítására kialakított német rendszámú autó utas- és csomagterébe összesen 6 személyt vett fel.

A járműbe felvett afgán állampolgárok az ország területére jogellenesen, érvényes úti okmány, illetve beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkeztek, Ausztriába, illetve Németországba kívántak eljutni. A bíróság végzését ebben az ügyben az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védője fellebbezést jelentett be.

A másik ügyben a szerb állampolgárságú férfi május 24-én késő délután Magyarország területén, a déli határnál található erdőben felvett az általa vezetett, de mástól bérelt autóba 5 fő török állampolgárságú migránst vett fel azzal a szándékkal, hogy őket illegálisan Németországba szállítsa. Az 5 török állampolgár közül kettő a személygépkocsi csomagtartójában, három pedig a jármű utasterében helyezkedett el. A gépkocsit a rendőrjárőrök május 24-én, 20 óra 32 perc körül az M1 autópálya 53-as kilométer-szelvényében vonták intézkedés alá. Ebben az ügyben a bíróság végzése véglegessé vált, mert azt az ügyész, az elkövető és védő is tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!