Többszörös visszaeső

2022.05.05. 06:52

Befogadta a tatabányai lakásba, „hálából” pofátlanul meglopta őt a 11-szer büntetett nő

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai  Járásbíróság május 3-i ülésén 7 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki bírósági tárgyalásán készpénzben teljes egészében visszafizette a sértettnek a lopott összeget –  tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a nő 2021. április 24-én egy ismerősén keresztül ismerkedett meg a sértettel, aki a tatabányai bérleményébe átmenetileg befogadta őt. A nő 2021. április 28-án ebben a lakásban tartózkodott, amikor a sértett megérkezett és a pénztárcájában lévő készpénzt megszámolta.

A sértett a tárcát a vádlott szeme láttára a konyhában lévő polcra tette, majd a fürdőszobába ment. Távollétét kihasználva a vádlott a lakás konyhájába ment, és a sértett pénztárcájából 200ezer forint készpénzt vett ki, majd az előszobában a fogasról a sértett 15 ezer forint értékű kabátját is magához vette és távozott. A készpénzt ezután a saját megélhetésére fordította, a kabátot pedig magánál tartotta, azt a nyomozó hatóság lefoglalta és a sértettnek visszaadta.

A vádlott nő korábban tizenegyszer volt büntetve, többszörös visszaeső, legutóbb a bíróság által hozott összbüntetési ítélet alapján kiszabott 6 év 3 hónap börtönbüntetésből 2021. március 6-án szabadult. A tárgyaláson a nő készpénzben fizette vissza a sértettnek az ellopott összeget.

Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést,  az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az ítélet nem jogerős – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!