Baleset

2022.05.19. 07:40

Az M1-es pihenőjében ütöttek el egy kamionsofőrt, a tatai polgárőrök azonnal segítettek

A szerdai balesetáradat a tatai polgárőröknek is rengeteg munkát adott, akik a Remeteségi pihenőben egy elütött kamionsofőrön is segítettek.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Polgárőrség Tata

Egészen sokkoló az, ami szerdán lejátszódott az M1-es autópálya megyei szakaszán. Szinte megállás nélkül történtek a balesetek, amelyet egy halálos tragédia is tetézett.

Kezdődött minden azzal, hogy a kora délután az észak-komáromi KFC Komarno U19-es csapatát szállító busz kamionnal ütközött majd kigyulladt. Ezt követően nem volt megállás, egymást követték a balesetek a sztrádán. Nem sokkal később Tatánál, Mocsánál és Tatabányánál is szerencsétlenség történt. Néhány óra alatt Tatabányától Komáromig teljesen megbénult a forgalom az autópályán. Sajnos, a kora esti órákban Tatabányánál két kamion ütközött, amely következtében az egyik sofőr a helyszínen életét vesztette.

A szörnyű őrületben a tatai polgárőrök is folyamatosan segítették a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját. Erről közösségi oldalukon is beszámoltak. Mint írták, az első esethez a Tatai Rendőrkapitányság váltásparancsnoka kérte a segítségüket 14 óra 50 perckor baleset miatti terelésnél a pályán. A terelést a 8119-es út és Ring utcai körforgalomnál és az Eszterházy körút Kocsi út kereszteződésénél kezdték. A helyszínre Rezes Róbert elnök, Jónás Csaba, Kcs Ádám és Lang István tagok érkeztek ki.

Nem sokkal később a Terület Irányítási Központ kérésére kellet egy főnek menni az M1-es 64-es kilométeréhez, a Remeteségi pihenő B oldalára, mert a pihenő behajtójánál történt baleset. Közben a következő felkérésre az autópályán a 62+900 kilométerszelvényhez irányították egy polgárőrt. Itt egy furgon és kettő tréler szenvedett balesetet. A sérült járműveket lekísérték a a Remeteségi pihenőhöz, hogy a forgalom meginduljon Győr felé.

Ekkor azonban szörnyű dolog történt. A parkolóban szólt egy kamionos a polgárőröknek, hogy a kijáratnál valami történt. Rezes Róbert és Jónás Csaba szaladt oda, ahol látták, hogy hogy egy kihajtó autós elsodort vagy elütött egy kamionsofőrt, akinek a bal vállán látható nagy nyílt seb és törés látható, vérzés nélkül.

Mint bejegyzésükben írják, a polgárőrök megkezdték a kihajtó zárását és a TIK és a helyi rendőr kolléga értesítését, informálását. Hozzáteszik, hogy az elütött férfi a mentők kiérkezéséig eszméleténél volt és kommunikálni tudott. A tatai polgárőrök a helyszínelés végéig segítették a társszerveket és este 9 óra után fejezték be a szolgálatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!