Kapcsolati erőszak

2022.05.03. 06:56

A nyakánál ragadta meg, úgy bántalmazta feleségét a féltékeny esztergomi férfi

Megalázta, felpofozta, szidalmazta a nőt, aki már alig mert hazamenni. Kapcsolati erőszak miatt emeltek vádat a férj ellen.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A kapcsolati erőszak bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki rendszeresen szidalmazta, megalázta, felpofozta feleségét – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi és nő házassága 2020. őszére megromlott. Gyakorivá vált közöttük a veszekedés: a férfi kiabált a feleségével, az esztergomi lakásukban a tárgyakat dobálta és a sértettet trágár szavakkal illette, becsületsértő módon szidalmazta. A házasfelek kapcsolata úgy elmérgesedett, hogy 2021. januárban két veszekedés során a férfi pofon is ütötte a nőt.

A sértett 2021. április 4-én a konyhában tésztát főzött, amikor a férfi ismét veszekedett vele, a tésztaszűrőt az abban lévő éppen leszűrt forró tésztával együtt megragadta, és a nő arcához dobta, azért, hogy őt megalázza. Ezt követően a sértett már csak aludni járt haza a gyermekekkel a közös lakásba, napközben az édesanyjánál tartózkodott.

A férfi 2021. április 17-én is veszekedett a nővel, a lakás folyosóján a nyakánál és a karjánál megragadta, betolta a szobába, miközben követelte, hogy a sértett adja neki oda a telefonját, hogy annak tartalmát megnézhesse. A férfi kikapta felesége kezéből telefont, a földhöz vágta, ami miatt a telefon képernyője össze is tört. A nőt pedig jobb kézzel tenyérrel arcon ütötte.

A nő autóval jött haza 2021. április 22-én, férje ekkor a lakótömb előtt várta, és számon kérte rajta, hogy miért nem érkezett haza korábban, majd szidalmazta és amint a sértett szállt ki a gépkocsiból, annak ajtaját rácsapta.  A nő aznap az édesanyjánál aludt a gyermekekkel. Az elkövető két nappal később, 2021. április 24-én is szidalmazta a sértettet, aki a gyermekekkel a napot máshol töltötte.

Este néhány holmiért mentek csak haza, ekkor a vádlott megint veszekedett vele, azzal fenyegette, hogy egy késsel kiszúrja a gépkocsi kerekeit, majd megragadta a sértettet a kabátjánál, és ki akarta lökni a lakásból. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában