Életveszélyben volt

2022.05.09. 15:11

A lépét is elvesztette az az esztergomi édesanya, akit fabottal ütött, rugdosott a férje

A férfi féltékenységében fabottal, ököllel verte, hátba rúgta a nőt, akinek a lépe megrepedt a veréstől. Az itélet 2 év börtön és 2 év közügyektől eltiltás.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki több alkalommal, ököllel, majd fabottal ütötte a feleségét. A Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott az ügyben – tájékoztatott Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férj és felesége gyakran veszekedtek. A férfi több alkalommal bántalmazta is a nőt, aki emiatt félt a férjétől. 2020. évtől kezdődően a nő szerelmi kapcsolatot létesített egy külföldön élő idegen férfivel; naponta online csevegést folytattak és néhány alkalommal személyesen is találkoztak. 2021. augusztus 22-én a nő, elhagyta a vádlottal közös esztergomi otthonát, hátrahagyva az általa nevelt két óvodáskorú gyermeket, és az említett idegen férfi társaságában tartózkodott. 

2021. augusztus 25-én a családtagjai hazahívták az anyát, azzal az indokkal, hogy a férfi eltávozott otthonról, és a gyerekek élelem nélkül vannak. A nő hazatért, amikor is az otthonában találta a férfit, két óvodáskorú és a két felnőttkorú gyermekét is.  Ekkor a vádlott elküldte a lakásból a családtagokat azzal, hogy meg akarja beszélni az együttélésüket a nővel, és megígérte nekik, hogy nem fogja bántania őt.

A férfi ezt követően féltékenységből, több alkalommal ököllel megütötte a nő fejét, egy nagy fa bottal combon és háton ütötte őt, majd a fekvő sértettet nagy erővel hátba rúgta. A hazaérkező családtagoknak azt mondta, hogy ne hívjanak mentőt, vagy mondják azt, hogy a sértett a sérüléseit úgy szerezte, hogy kiesett az ablakon. A családtagok ellentmondtak a vádlottnak, mire ő rájuk kiabált, és egyiküket megütötte.

A sértett a bántalmazás során ujj- és bordatörést, valamint léprepedést szenvedett el, amely életveszélyes sérülésnek minősül. Az életveszélyes állapot elhárítására a nő megrepedt lépét műtéttel kellett eltávolítani.

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet azonban nem jogerős, az ügyész 3 napot tartott fenn a jogorvosi nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője felmentésért és enyhítésért jelentett be fellebbezést – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában