Hanyag tenyésztő

2022.05.04. 22:14

158 szürkemarha haláláért felel a bíróságon a tatai állatkínzó

Nem volt mit enni és inni a szerencsétlen állatoknak. Orvost sem hívott hozzájuk a gondatlan gazda.

Kemma.hu

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Fotó: KISS ANNAMARIE

A Tatabányai Törvényszék május 5-én, csütörtökön tárgyalja annak a cégnek az ügyét, amelynek képviselője nem biztosított megfelelő életkörülményeket állatainak. A vádirat szerint a gazdasági társaság a Tatához közeli telephelyén szürke szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a cég képviselője a jogszabályi rendelkezések megszegésével 2017-től a tartott állatok elégtelen létszámú személyzet mellett, elégtelen méretű legelőkön, istállókban, elfogadhatatlan higiéniai körülmények között tartotta, de nem gondoskodott elegendő mennyiségű és minőségű takarmányról, a megfelelő ivóvíz ellátásról és a tömeges pusztulás ellenére sem hívott állatorvost. A telephelyen 2018. január 1-április 10. között 158 szürke szarvasmarha pusztult el a nem megfelelő bánásmód miatt. Az elkövető állatkínzás bűntette miatt felelhet a bíróság előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!