Vádemelés

2022.04.28. 15:57

Videón, ahogy elteszi az ottfelejtett tárcát, majd kisétál a dorogi boltból a nő

A kamera felvette a tolvajt.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki dohányboltból lopott el egy pénztárcát, cselekményét a biztonsági kamera rögzítette – tájékoztatott–  dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint február 05-én egy férfi a dorogi dohányboltban felejtette a fekete bőr pénztárcáját. A pénztárnál közvetlenül utána egy nő fizetett, aki a kassza mellett hagyott pénztárcát előbb félretolta, majd a táskájába tette, ezután, mintha mi sem történt volna, elhagyta a boltot. A tárcában a sértett iratai mellett 20 ezer forint készpénz volt.

A nő hazament, majd a lakásán a pénzt kivette, a tárcát és az iratokat pedig a kukába dobta. A nőtől a nyomozó hatóság később 16 ezer 910 forintot foglalt le. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével a nővel szemben jóvátételi munkát szabjon ki és a nőt további 3 ezer 810 forint vagyonelkobzással sújtsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!