Lopás lencsevégen

2022.04.14. 09:55

Videón, ahogy a nő simán lenyúlja az ottfelejtett pénztárcát a tatabányai boltban

A szemfüles tolvaj a pénztárnál vette észre az otthagyott tárcát. Nem habozott, elpakolta.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki talált pénztárcát lopott egy tatabányai áruházban –  tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben bocsássa próbára, valamint 1000 forint vagyonelkobzással sújtsa.

A vádirat szerint 2021. szeptember 3-án egy nő a tatabányai áruházban fizetett a kasszánál, és közben a fekete tárcáját a kassza vékony sávú pakoló részére helyezte. A sértett a fizetés után elment, azonban a tárcáját, benne az irataival és mindössze 1000 forinttal, ottfelejtette.

Ekkor lépett a pénztárhoz az elkövető, aki szintén fizetett a pénztárnál, majd az ott hagyott tárcát egy mozdulattal magához vette. A nő hazafelé menet a lopott pénztárcából kivette és eltette az 1000 forintos bankjegyet, majd a pénztárcát a benne lévő közokiratokkal egy lépcső aljánál a szabadban eldobta, ezzel a megrongálódás és megsemmisülés veszélyének is kitéve a közokiratokat. Az eldobott pénztárcát a benne lévő iratokkal együtt egy járókelő találta meg, aki azt 2021. szeptember 9-én visszaadta a sértettnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!