Pénzügyőrök

2022.04.27. 09:39

Videón a 6 millió forintos fogás: több mint 300 hamis ruhát talált a NAV az M1-esen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán állították meg a ruhával megtömött járművet.

Kemma.hu

Forrás: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy bolgár autót ellenőriztek az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán. A raktér átvizsgálásakor 4 szövettáskából különféle márkajelzésű (Louis Vuitton, Adidas, Nike, Prada, Christian Dior, Tommy Hilfiger) ruhák kerültek elő. A pénzügyőrök a kocsiból több mint háromszáz ruházati terméket foglaltak le, és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt feljelentés is indult.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruhadarab hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nem csak a gazdasági szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi kockázatot jelentetnek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!