Ítélet

2022.04.11. 13:21

Videó: feledékeny vásárló pénzzel teli szatyrát nyúlta le a férfi Dorogon

Pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki Dorogon egy vásárló elhagyott szatyrát emelte el a bevásárlókocsiból.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, az Esztergomi Járásbíróság 400.000,- Ft. pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a dorogi üzlet előtt bevásárlókocsiban felejtett szatyrot lopott. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől azt is megtudtuk, hogy a bíróság kötelezte a férfit, hogy a sértett kárát térítse meg. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint a sértett 2021. augusztus 28-án reggel a dorogi üzletben vásárolt, amelynek befejeztével a bevásárló kocsit a helyére visszatolta, és abban ottfelejtette a nylon szatyrát, amelyben 129 ezer forint készpénz, irattartó tárcáiban a személyes iratai, gépkocsi forgalmi engedélye. A táskában ezen túl benne volt még a vásárló 3800 forint értékű mobiltelefonja egy 200 forint értékű tokban, továbbá egy 2800 forint értékű mobiltelefon egy 200 forint értékű tokban.

Az elkövető ugyancsak a boltban vásárolt, amely után a feledékeny vásárló távozását követően alig egy perc múlva lépett a bevásárló kocsihoz, észlelte, hogy abban egy nylon táska van, a táskát a kocsiból kivette, belenézett, a sértettnek nem jelezte, hogy a táskát megtalálta, hanem azzal a parkoló irányába távozott, ezáltal a táskát és a benne lévő dolgokat jogtalanul eltulajdonította. A bűncselekmény elkövetési értéke 136 ezer 700 forint.

   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!