Bírósági ítélet

2022.04.26. 18:15

Vascsővel a kezében rontott rá volt munkatársára a felbőszült környei férfi (videó)

Kezdetben csak szavakkal sértegették egymást, végül egy vascső is előkerült az autóból.

Kemma.hu

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Korábban már beszámoltunk arról a környei férfiról, aki ellen garázdaság és testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás. A férfi a dohánybolt előtt, majd a dohányboltban támadt rá a volt munkatársára. A vádirat szerint az elkövető és a sértett munkatársak voltak. Az elkövetőnek új munkahelye lett, amelyet követően a két férfi egy közösségi alkalmazáson kölcsönösen sértegetni kezdte egymást. Ezek után az előzmények után, 2021. augusztus 5-én az elkövető, autójával haladt Környén, amikor észrevette a dohánybolt előtt haragosát. A férfi kérdőre vonta a sértettet, szóváltás közben ököllel többször megütötte, megrúgta, amiközben a bántalmazott férfi szemüvege a földre esett. A cselekményekről videófelvétel is készült, adta hírül a Komárom-Esztergom-Megyei Főügyészség.
Ezután az elkövető a gépkocsijából egy vascsövet vett magához, és azzal a dohányboltba menekülő férfi után futott. A dohányboltban az elkövető a vascsővel kétszer a sértett feje irányába ütött, az ütések a sértettnek a védekezésül a feje fölé tartott bal alkarját érték. A sértett bal alkarján nyolc napon belül gyógyuló duzzanat keletkezett.  

A bíróság a próbaidőre elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét és kötelezte arra, hogy vegyen részt indulatkezelési tréningen. A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!