Letartóztatás meghosszabbítása

2022.04.21. 07:37

Továbbra sem engednék ki az Esztergomban nyomtatott 20 ezressel vásárló férfit

A bíróságon dől el a hamis 20 ezressel csaló férfi sorsa, akinek a letartóztatása meghosszabbítását indítványozta az ügyészség.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénzhamisítás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki társaival 2021 júniusában és júliusában több magyarországi boltban hamis 20 ezressel fizetett. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított kihallgatása után ülésen fog dönteni.

A megalapozottan gyanú szerint a férfi és két társa 2021 júniusában és júliusában több magyarországi, jellemzően élelmiszer-, és dohány boltokban 20 ezer forintos, hamis bankjeggyel fizettek. Mint arról korábban beszámoltunk, a megalapozottan gyanú szerint két férfi 2021. június 22-én, a délutáni órákban, egy esztergomi zöldségesben hamis 20 ezer forintossal fizették ki az általuk vásárolt gyümölcsöket. Társuk azzal segítette őket, hogy a másik két férfit autóval a helyszínre szállította, majd a vásárlás ideje alatt a közelben várta őket, a bűncselekmény elkövetése után pedig mind a hárman ezzel a gépjárművel menekültek el a helyszínről.

A hamisított bankjeggyel fizető csalót bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként az esztergomi rendőrkapitányság nyomozói, majd őrizetbe vételét követően a főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2021. július 30-án elrendelte a férfi letartóztatását. Egyik, szökésben lévő társát a főügyészség indítványa alapján 2022. január 14-én tartóztatta le a bíróság. Harmadik társukat még keresi a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!