Minek ellenség

2022.04.07. 19:06

Lopással vádolta a barátját a tatabányai férfi, pedig ő adta oda neki a mobilt

Az mondta a rendőröknek, hogy a barát az oldaltáskájából vette ki a telefont. Hónapokig nyomoztak feleslegesen, mire beismerte a hazugságot.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A hamis vád bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki feljelentésében a barátját hamisan vádolta lopással – tájékoztatott Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyésze.

A vádirat szerint a férfi még 2020. augusztus 17-én Tatabányán a barátjának adta a telefonját, arra kérve őt, hogy értékesítse azt. Az eladással megbízott barát viszont sem a mobillal, sem annak árával nem jelentkezett nála, ezért a férfi aznap este feljelentést tett a Tatabányai Rendőrkapitányságon. A feljelentésben azonban már azt adta elő, hogy a barátja tőle a 85 ezer forint értékű telefont ellopta, méghozzá úgy, hogy figyelmetlenségét kihasználva az oldaltáskájából kivette azt.

A nyomozó hatóság a feljelentett személyt lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki és a feljelentővel szembesítette. Mintegy 9 hónap nyomozást követően, miután a feljelentő beismerte tanúvallomásában, hogy a feljelentett férfit hamisan vádolta a lopással, az indult eljárást megszüntette.

Ezt követően a feljelentővel szemben indult büntetőeljárás hamis vád bűntette miatt. Az ügyészség a hamis vád bűntette miatt benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a büntetlen férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!