Letartóztatásban

2022.04.15. 09:21

Letartóztatták a Tatabányánál lekapcsolt kazah embercsempészt

Egy hónapos letartóztatást rendelt el a Tatabányai Járásbíróság egy kazah férfi ügyében, akit április 11-én öt migránssal az autójában fogtak el a rendőrök.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

Ahogyan arról egy korábbi írásunkban is beszámoltunk, a Tatabányai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt indított eljárást egy kazah állampolgár letartóztatásának ügyében.  A férfi egy cseh forgalmi rendszámú autóban 5  migránst szállított. A Tatabányai Járásbíróság az indítvány alapján a férfi letartóztatását egy hónapra rendelte el. 

Az indítvány szerint a férfi április 11-én a reggeli órákban Magyarország déli határának öt, magukat afgán állampolgárnak valló férfit vett fel kocsijába azzal a céllal, hogy őket Ausztrián át Csehországba szállítsa. Az embercsempészt a rendőrjárőrök aznap este nyolc óra után az M1 autópályán, Tatabánya mellett állították meg. A jármű utasterében megtalálták a migránsokat, akik sem érvényes beutazási, sem pedig tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. A végzés nem végleges, azt az ügyész tudomásul vette, azonban a gyanúsított fellebbezést jelentett be, tájékoztatott a police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!