Vádemelés

2022.04.08. 10:26

Kirabolt egy nőt, majd a pizzafutár autóját is ellopta és kifosztotta az esztergomi férfi

Egy kerékpározó nő táskáját, iratait, pénztárcáját és bankkártyáit lopta el egy férfi Esztergomban. Később pizzát rendelt, majd a pizzafutárt mobiljával félrecsalta és ellopta autóját.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

Jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy esztergomi férfival szemben – tájékoztatott Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyésze.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi 2021. augusztusában az esti órákban az Esztergom Kis-Duna sétányon kerékpározott. Amikor utolérte az előtte bicikliző nőt, egy hirtelen mozdulattal kikapta a kerékpárja első kosarába helyezett bevásárlótáskát, amiben a iratok, készpénz, két bankkártyája és használati tárgyak voltak. 

Az ellopott táskát és annak tartalmát a férfi a Dunába dobta, melynek okán 14 ezer 850 forint kárt okozott. Az egyik kártya terhére később pizzát rendelt 9 ezer 360 forint értékben, majd további tizenöt alkalommal próbált az eltulajdonított kártyával fizetni. A nő ekkorra már letiltatta a kártyákat, így a további tranzakciók sikertelenek voltak.

A vádirat szerint a férfi álnéven rendelt ételt, a kézbesítési címeként olyan esztergomi címet adott meg, ami nem az övé. A pizzafutár mintegy fél óra elteltével kiszállította az ételt egy gépkocsival.  Az elkövető titokban figyelte a sértettet, vele folyamatosan telefonon kapcsolatban állt és őt – azért, hogy a gépkocsijától eltávolítsa – az esztergomi térre irányította.  A futár az indítókulcsot a gépkocsiban hagyta. A vezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető a járműbe ült és elhajtott. A kifosztott autót később megtalálták.

A gépkocsiban volt étel, melegen tartó táska, valamint rádiósmagnó, töltő, és kormányvédő. Az esztergomi rendőrök a gépkocsit másnap megtalálták, a rádiósmagnót pedig az elkövető esztergomi lakóhelyén foglalták le. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a letartóztatásban lévő különös visszaeső férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 63 ezer 946 forint vagyonelkobzásra ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!