Tűz

2022.04.23. 07:49

Kigyulladt egy kukásautó Dorogon, ki kellett önteni a tartalmát az oltáshoz

W. P.

Forrás: Somogyi Hírlap

Fotó: Lang Róbert

Lángra kapott április 22-én, pénteken egy hulladékszállító jármű tartalma – tudtuk meg Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagytól, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. Tájékoztatása szerint az esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók a Brikettgyár utcához riasztották: a parkolóban kiöntötték a jármű tartalmát, majd az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

A Kommunál-JUNK Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a Schmidt Sándor lakótelep 11-es tömb hulladéktároló edényzetének ürítését követően keletkezett tűz a járműben. A vállalat alkalmazottai mindent megtettek, poroltókkal próbálták eloltani a lángokat, végül a szolgáltató értesítette a katasztrófavédelmet.

A cég közölte: nem tudják, hogy mi okozta a tüzet, mindenesetre azt tanácsolják, hogy a lakosok ne szórjanak gyúlékony anyagokat, illetve forró hamut a hulladékgyűjtőkbe. Utóbbit zsákba, az edényzet mellé kell kihelyezni, így a dolgozók az elszállításkor meg tudnak győződni arról, hogy kihűlt-e az égéstermék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!