Éles helyzetekre készültek

2022.04.10. 08:46

Képek: tűzoltást és mentést gyakoroltak az oroszlányi rendelőintézetnél a lánglovagok

A tatabányai hivatásos és oroszlányi önkormányzati tűzoltók közös gyakorlaton vettek részt.

Kemma.hu

Helyismereti foglalkozás és szituációs gyakorlat az Oroszlányi Szakorvosi Rendelőintézetnél

Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Fotó: Varga Mihály Sebestyén

A helyiek körében némi riadalmat okozhatott, de a tatabányai hivatásos és oroszlányi önkormányzati tűzoltók csupán közös helyismereti foglalkozást és szituációs gyakorlatot hajtottak végre az Oroszlányi Szakorvosi Rendelőintézetnél április 8-án, pénteken.

A gyakorlatot megelőzően az egységek helyismereti foglalkozáson vettek részt, ahol a kórház szakembere ismertette velük az épület tűzoltási szempontból fontos részleteit. A lánglovagok megtudhatták, hol vannak a legrövidebb utak, a vízvételi pontok, valamint az áramtalanítási lehetőségek.

Az ezt követő szituációs gyakorlaton a tűzoltók egy feltételezés szerinti tüzet oltottak el, felkutattak az épületben egy eltűnt személyt, akit ki is menekítettek onnan. A szakmai gyakorlatok fontos szerepet játszanak az éles helyzeteknél való gyors és szakszerű tűzoltói beavatkozások végrehajtásában. – számolt be róla a megyei katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!