Kapcsolati erőszak

2022.04.08. 11:41

Kenyérvágó kést döfött négyszer párja hátába a részegen tomboló kesztölci nő

Egy veszekedés végén a neki háttal álló férfi hátába döfte bele négyszer a konyhakést.. A nő tárgyalásán ítélethirdetés várható. A vád: életveszélyt okozó testi sértés.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indított az ügyészség eljárást az ellen a nő ellen, aki 2020 december 16-án a vele párkapcsolatban élő férfit életveszélyesen megsebesített egy konyhakéssel. Az ügyet április 7-én tárgyalta az Esztergomi Járásbíróság – tudtuk meg Borbély Veronikától, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi ezen az ominózus napon elment a nő kesztölci otthonába, ahol együtt iszogattak és le is részegedtek. A vádlott és a sértett között nem sokkal 18 óra után vita alakult ki, mert a sértett korábbi kapcsolatáról beszélt és szidalmazta a vádlottat.

A veszekedés miatt a férfi úgy döntött, hazamegy, ám a nő, becsmérelve őt, hadonászva megindult felé. A férfi erre megragadta a felé közelítő nő karját, majd az ágyra lökte őt és elindult a szobában lévő táskája felé, hogy azt magához véve távozzon. A nő azonban felkelt az ágyról, odalépett a konyhapulthoz és az ott lévő 21 centiméteres pengehosszúságú kést megragadva odament a neki háttal álló sértetthez és hátba szúrta őt.

A nő a férfi hátának jobb oldalát négyszer, a bal lapockáját egyszer szúrta meg. A sértett kiabálva kérlelte a vádlottat, hogy hagyja abba a bántalmazást, le is fogta a nő kezét, amikor észrevette, hogy vérzik. Ekkor szólt a nőnek, hogy hívjon segítséget.

A mentőszolgálat kiérkező munkatársai a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították a férfit, aki a bántalmazás következtében a hátán 4 szúrt, a bal lapocka magasságában pedig 10 centiméter hosszú horzsolásos sérülést szenvedett. A háta jobb oldalát érő egyik szúrás legalább 7, és fél centiméter mélyen hatolt a mellüregbe, ahol légmellet és mellűri vérgyülemet okozott. A sérüléstől a férfi közvetlen életveszélyes állapotba került, szakszerű orvosi segítség nélkül meg is halhatott volna.

A Tatabányai Törvényszék az ügyészi indítványnak megfelelően a vádlottat 3 év végrehajtandó börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint a korábban ittas járművezetés vétsége miatt vele szemben kiszabott  6 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását elrendelte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be felmentésért és enyhítésért –  tájékoztatott dr. Rácz Vanda, a Tatabányai Törvényszék helyettes sajtótitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!