Drogcsempész

2022.04.28. 17:10

Hét év az ítélet: egy éven belül több mint 300 gramm narkót juttatott át a határon, bedrogozva vezetett a férfi

Az ügyész súlyosbításért, az ügyvéd enyhítésért fellebbez.

Kemma.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kábítószer birtoklás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki két alkalommal jelentős mennyiségben hozott át többféle kábítószert Szlovákiából Magyarországra. A Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott az ügyben. 

A vádirati tényállás lényege szerint a szlovák férfi 2019 novemberében és 2020 szeptemberében Szlovákiából Magyarországra autójában összesen több, mint 300 gramm mennyiségű speed, ecstasy és marihuána fajtájú kábítószert hozott át. A férfi emellett egy alkalommal kábítószer hatása alatt vezette a gépjárművet. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a férfival szemben kábítószer birtoklás bűntettének és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. 

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat bűnösnek mondta ki és férfival szemben hét év fegyházbüntetést, valamint öt év járművezetéstől eltiltást szabott ki. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!