Illegális migráció

2022.04.08. 14:00

Embercsempészt fogtak az M1-esen Tatabányánál: 5 pakisztánit és 1 afgánt szállított

Hat illegális migránst szállított egy járműben, a rendőrök a járművét feltartóztatták.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök a Készenléti Rendőrség nemzetközi bűnözés elleni főosztályának jelzése alapján az M1-es autópálya 56-os kilométerszelvényében tartóztattak fel egy magyar rendszámú autót április 7-én 22 óra 5 perckor. A járműben egy 22 éves moldáv állampolgárságú embercsempész, valamint 5 magát pakisztáni és 1 magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempésszel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítanak – adta hírül a police.hu. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Tatabányai Járásbíróság az indítvány tárgyában a mai napon ülést tartott,  amelyen az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésében a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!