Elképesztő

2022.04.04. 12:04

Átverés Tatabányán: átnézni vitte a kocsit a vevő, majd továbbadott rajta

Tárgyaláson kell felelnie annak a férfinak, aki Tatabányán kamuvevőként meglovasított egy kocsit, majd azt továbbértékesítette egy másik embernek.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint április 7-én az első tárgyaláson bizonyítási eljárás veszi kezdetét annak a férfinak az ügyében, aki Tatabányán az általa megvásárolni kívánt autót egy másik vevőnek továbbadta. 

A vádirat szerint 2020 júniusában a férfi értékesíteni kívánta a tulajdonát képező személygépkocsit. A vevő jelentkezett azzal a szándékkal, hogy megvásárolná a járművet. Megállapodtak abban, hogy a vevő elviszi a járművet egy autószerelőhöz, és amennyiben a személygépkocsi működőképes, az adásvétel részleteit megbeszélik. A vádlott a tulaj járművét 2020. június 15-én egy tatabányai parkolóból elvitte, azonban a részére átadott személygépkocsi ellenértékét nem fizette meg és a járművet sem szolgáltatta vissza. A csaló a kocsit néhány napon belül egy ismeretlen személy részére értékesítette. A bűncselekmény elkövetési értéke: 100 ezer forint, amely a nyomozás során nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!