Gyakorlatot tartottak

2022.03.11. 18:18

Videón, ahogy a határátlépő „bűnözőket” üldözik a komárom-esztergomi és nyitrai rendőrök

Közös gyakorlatot tartott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nyitra Kerületi Rendőr Igazgatóság, hogy eredményesen léphessenek fel a bűnözés ellen.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Az M1-es autópálya Komáromi-Esztergom megyei szakaszáról indult az a március 10-i gyakorlat, amelynek során a határon átlépő üldözést helyezték fókuszba az egyenruhások. A művelet vezetője a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság részéről dr. Varga Norbert rendőr alezredes, míg szlovák részről Mgr. Erik Fleischhacker őrnagy volt.

A gyakorlat a szlovákiai Tany településnél ért véget, ahol a fikció szerinti embercsempészeket a közösen bevezetett intézkedéseknek köszönhetően fogták el az együttműködő rendőri erők.

Az akció céljai között szerepelt a kooperáló felek közötti kommunikáció hatékonyabbá tétele, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök és az éles helyzetekben bevezetendő, szükséges intézkedések „hadszíntéren” való trenírozása. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a két hatóság közötti együttműködés idáig is példaértékű volt, amit a közösen megszervezett gyakorlat csak tovább erősített – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!