Életmentés a mentősökkel

2022.03.29. 14:00

Tatabányán mentett életet a szabadnapos rendőr és a felesége

A SzívCity alkalmazáson érkezett a riasztás Borka László rendőr őrnagynak, aki feleségével azonnal a helyszínre sietett, hogy megmentsék a férfi életét.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A rendőrség tájékoztatása szerint, egy tatabányai szórakozóhelyen lett rosszul egy férfi szombaton, akinek az újraélesztését egy szabadidejét töltő rendőrtiszt és párja kezdte meg a mentőkkel együttműködve, megmentve ezzel az életét. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon szolgálatot teljesítő Borka László rendőr őrnagy Police Medic és BLS instruktor végzettséggel rendelkező rendőrtiszt. Rendszeresen tart munkatársai részére oktatást az elsősegélynyújtás, az életmentő beavatkozások és az újraélesztés témakörében.

Azonnal autóba ültek

Múlt hétvégén tudását éles helyzetben is kamatoztatta. Szombat este tatabányai otthonában tartózkodott, amikor a telefonjára telepített SzívCity alkalmazás riasztotta. A jelzésből kiderült, hogy egy közeli szórakozóhely előtti közterületen szorul valaki segítségre. Feleségével – aki a tatabányai kórházban aneszteziológus-intenzív terápiás orvosként dolgozik – azonnal autóba ültek és néhány perc alatt elsőként értek a helyszínre.

Megmentették az életét

Mire odaértek, a segítségre szoruló férfinak nem volt sem légzése, sem keringése. Egy civil állampolgár segítségével azonnal megkezdték az újraélesztést, és a rövidesen érkező mentősökkel szoros együttműködésben folytatták. A 48 éves férfinak a gyors, szakszerű beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életét, a mentők életveszélyes, de stabil állapotban szállították kórházba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!