Garázdaság

2022.03.09. 17:40

Pénzbüntetést kapott az anya, aki Oroszlányban szembeszállt a rendőrökkel (videó)

Botrányt csinált, mert el akarták vinni a fiát az oroszlányi munkásszállóról. Kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása miatt előállították, most fizetnie kell.

Kemma.hu

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabott ki azzal a nővel szemben, akit a rendőrség a kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása miatt állított elő – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az ittas állapotban lévő nő 2021. július 1-jén az oroszlányi munkásszálló udvarán lévő, lemez oldalú kijelölt dohányzóban dohányzott, ahol dühében több alkalommal megütötte a dohányzó lemez falát, amelyben kár nem keletkezett.

Később, 18 óra 40 perc körül az Oroszlányi Rendőrkapitányság járőrei a munkásszállóhoz mentek egy bejelentés alapján. A nő fiával szemben  volt szükség intézkedésre: a járőrök a férfit a szolgálati gépjármű hátsó ülésére ültették. A nő azonban a rendőrautó elé állt, és azt kiabálva, hogy a fiát nem viszik sehova, jobb ököllel megütötte a kocsi motorháztetejét. A járőrök ekkor közölték a nővel, hogy bűncselekmény miatt elfogják és fel is szólították, hogy kezeivel támassza meg a motorháztetőt. A nő ekkor még egyszer megütötte a motorháztetőt. A nő a gépjárműben kárt nem okozott.

A nő kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen. A Tatabányai Járásbíróság a vádlottal szemben 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyészség tudomásul vette – tudtuk meg Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában