Helyi kék hírek

2022.03.09. 20:31

Mobil, nagybevásárlás, arany ékszer: mindennel lehúzta társkeresőn talált áldozatát a nő

A bíróság 80 nap elzárásra és a sértett kárának megtérítésére ítélte azt a nőt, aki egy nap alatt több mint félmillió forint kárt okozott a jóhiszemű férfinak.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi még 2017. áprilisában egy internetes társkereső oldalon megismerkedett a nővel, aki álnéven mutatkozott be és azt hazudta a férfinak, hogy Győrben lakik és lakberendezőként dolgozik, továbbá válófélben van férjétől, aki egy osztrák vállalkozó – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mobiltelefont vetetett magának

A nő az egyik telefonbeszélgetésükben azzal hozakodott elő, hogy a mobiltelefonja összetörött, és nincs pénze újat venni, így sem a sértettel, sem gyermekeivel nem fogja tudni tartani a kapcsolatot, sőt, mobil nélkül a munkáját sem tudja ellátni. A sértett erre felajánlotta, hogy részletfizetéssel vesz neki egy telefont a nőnek, melyet azonban csak akkor ad oda, ha a nő megígéri, hogy a törlesztőrészleteket fizetni fogja.

Kifizettette a bevásárlást

A nő erre ígéretet tett és kérte a sértettet, találkozzanak személyesen, hogy megbeszélhessék a telefonvásárlás részleteit. A férfi és a nő 2017. május 13-án találkoztak Székesfehérváron, amikor valóban megbeszélték a dolgot. Ekkor a nő azt hazudta a férfinak, hogy élelmiszert kell vennie a barátnőjének, azonban nincs nála készpénz, ezért arra kérte a férfit, hogy fizesse ki helyette a bevásárlást, amit majd később visszafizet. A férfi ki is fizette a nő által vásárolt termékeket a bankkártyájával 56 ezer 728 forint értékben.

Lehúzta az aranyfülbevaló árával is

Még mindig ugyanezen a napon a nő egy székesfehérvári ékszerboltban arra kérte a  sértettet, hogy fizessen ki helyette egy arany fülbevalót 130 ezer 432 forint értékben, amelyet később szintén visszafizet majd. A férfi ekkor egy bankautomatából felvett 150 ezer forintot, és a kiválasztott arany fülbevalót megvásárolta a nőnek.

A férfi 2017. május 13-án egy tatabányai üzletben megvásárolt egy 261 ezer 360 forintos mobiltelefont 59 ezer 400 forint előfizetői díjjal együtt, amit még aznap át is adott a nőnek Móron. Amikor kézhez kapta a telefont a nő megígérte, hogy a mobil törlesztőrészleteit minden hónapban átutalja a sértett folyószámlájára. Az ígéret után pedig kölcsönkért és kapott is a sértettől 15 ezer forintot – üdítő vásárlására – azzal, hogy rövidesen visszafizeti a pénzt a korábbi bevásárlás és az arany ékszer árával együtt.

Kölcsönkért még egy kis pénzt

A nőnek azonban esze ágában sem volt visszafizetni a kölcsönkért összegeket és törleszteni a mobiltelefon részleteit. Folyamatosan hitegette a férfit a pénz visszafizetésének időpontjával kapcsolatban, végül pedig elérhetetlenné vált. A férfinak összesen 522 ezer 920 forint kárt okozott a nő. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és a védő fellebbezést jelentett be.

A Tatai Járásbíróság a vádlottat 80 nap elzárásra ítélte, valamint kötelezte a sértettnek okozott teljes kár megfizetésére. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be − tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!