Megbánta tettét

2022.03.18. 05:53

Krimi a kertben: három rózsafának kelt lába a Bakonyalján

A növényeket tövestől, karóstól vitte magával a férfi. Anyagi jóvátétellel úszta meg a komolyabb büntetést.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt indított eljárást azzal férfival szemben, aki még 2021. január 21−ről január 22−re virradó éjszaka lopási szándékkal mászott be egy kisbéri ház udvarába. A ház tulajdonosának előkertjéből három, egyenként 25 ezer 500 forint értékű rózsafát, egy 7 ezer 800 forintos kecskerágófát. Az elkövető a hozzájuk tartozó műanyag karókat is magával vitte az elkövető. 

A rendőrség a lopott fákat és karókat a tolvaj udvarán találta meg. Mivel a növények nem voltak már szállítható állapotban, és nem tudták visszajuttatni eredeti tulajdonosának, azokat lefoglalták és megindult az eljárás.  

A rendőrség lefoglalta a rózsafákat
(Forrás: Magyarország Ügyészsége)

Dr. Horváth Sándor megyei főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta, hat hónapra felfüggesztve azt. A vétkes férfi a közvetítői eljárásban a sértettnek anyagi jóvátételként 40 ezer forintot fizetett, valamint belátta hibáját és bocsánatot is kért. Mivel a tolvaj a meglopott tulajdonosnak okozott sérelmet jóvá tette, az ügyészség megszüntette az eljárást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!