Telefonbetyár

2022.03.06. 08:53

Hívogatta a 112-t, hogy gyilkosság történt Tatabányán, végül ő lett a gyanúsított

Március 7-én állhat bíróság elé az a férfi, aki több alkalommal tett valótlan bejelentést a 112-es segélyhívón, illetve a megyei rendőr-főkapitányságon.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A hatóság félrevezetésének vétsége miatt felelhet március 7-én, hétfőn a Tatabányai Járásbíróság előtt az a férfi, aki a vádirat szerint a férfi 2019-ben és 2020-ban összesen 4 alkalommal tett telefonon valótlan bejelentést a 112-es segélyhívó telefonszámon, illetve a Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányságon.

A férfi bejelentéseiben 3 esetben az szerepelt, hogy megöltek valakit, illetve, hogy ő ölt meg valakit, míg a 4. esetben azt közölte, hogy egy embert bezártak egy lakásba, és éheztetik. A kiérkező rendőrök mind a 4 esetben megállapították, hogy a bejelentett bűncselekmény nem történt meg. A vádlott pedig elismerte a bejelentések valótlanságát.

Állítása szerint azért telefonálgatott, mert nem foglalkoztak vele, illetve börtönbe szeretett volna kerülni. Egy alkalommal pedig így kívánta a
buszmegállóból a hajléktalanokat eltávolíttatni. A március 7-i előkészítő ülés lesz, az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje
elzárásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!