Rendőségi hírek

2022.03.08. 14:33

Egymás után fogták az ittas sofőröket a zsaruk, de drog is előkerült

Dorogon, Komáromban, Tatán és Kisbéren is intézkedni kellett a rendőrségi járőröknek. Egy esetben az alkohol- mellett a drogteszt is pozitív eredményt hozott.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a kedd reggelt megelőző 24 órában a rendőrök egy személyi sérüléssel járó és négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Az öt eset során  kilenc személyt fogtak el és ötöt állította elő. Hat ittas járművezetővel szemben kellett intézkedni, melyből három ellen biztonsági intézkedés indult el.  

A rendőrség tájékoztatása szerint a helyi járőrök Dorogon állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit március 7-én délután. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 46 éves férfit korábban már 2024 szeptemberéig eltiltották a járművezetéstől. A helyi lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott ki. Az ittas sofőrt a rendőrkapitányságon előállították ahol büntetőeljárást indítottak ellene.

A kisbéri egyenruhások ugyanezen  a napon a 81-es főúton intézkedtek egy ugyancsak ittas és bódult járművezetővel szemben. A személygépkocsival közlekedő 31 éves férfi bevallotta a járőröknek, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt és kábítószert is fogyasztott, amit a vele szemben alkalmazott szonda és gyorsteszt is alátámasztott. A móri lakossal szemben az ittas vezetés miatt 100 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, kábítószer birtoklása és bódult járművezetés miatt jogosítványa bevonásra került. A büntetőeljárás megkezdődött. 

Komáromban, a Mártírok útján egy arra közlekedő tehergépkocsit és annak vezetőjét ellenőrizték a járőrök. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 39 éves sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért részére a mérési eredmények alapján a helyszínen közigazgatási bírságot szabtak ki.

Hétfőn a tatai járőrök is kiszűrtek a forgalomból egy ittas járművezetőt. A személygépkocsi vezetőjét a Keszthelyi utca és a Stranszky utca kereszteződésében állították meg. Az 56 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért előállítását követően ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene, jogosítványát pedig elvették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!