Még nem jogerős

2022.03.25. 23:50

Egy híján 60 törvénysértésért ítélték el a Tatát és Balaton-partot végiglopkodó férfit

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője fellebbeztek.

Kemma.hu

A 34 rendbeli kifosztás bűntette, 12 rendbeli lopás vétsége és 13 rendbeli okirattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság 5 év 6 hónap fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a vádirat szerint lopásokból tartotta fent magát – tájékoztatott Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk,  a büntetett előéletű férfi Tatán és több Balaton-parti településen surrant be ifjúsági táborokba, nyaralókba, ahonnan különböző értéktárgyakat lopott el, több esetben az ott alvó sértettektől. A lopásokkal a maga és élettársa megélhetését akarta biztosítani, kiegészíteni.

Az egyik esetben a vádlott egy fonyódi üdülőbe a nyitott ajtón keresztül ment be, majd a földszinti szobából ellopott egy 350 ezer forint értékű Apple Mac Bookot, egy 50 ezer forint értékű JBL hangszórót és a fürdőszobában felakasztott nadrág zsebéből 120 ezer forint készpénzt, miközben a tárgyak tulajdonosa a másik szobában aludt. Az okozott kár nem térült meg.

Az összesen 3,8 millió forint összegű károkozásokból 1,3 millió forint nem térült meg. A férfi többszörös és különös visszaeső, 2019. május 14-én szabadult vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban kiszabott szabadságvesztésből.

A Tatai Járásbíróság a férfit az ügyészi indítványnak megfelelően 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Emellett kötelezte a vádlottat a 1 millió 387 ezer forint összegben vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában