Különös kegyetlenséggel

2022.03.23. 11:28

55 késszúrással ölte meg sógorát és nővérét, testüket pedig felgyújtotta a süttői gyilkos

Sógorát 36-szor, nővérét 19-szer szúrta meg a férfi, aki a holttesteket ezután benzinnel locsolta le. Készszergyógykezelésben marad.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A megyei főügyészség a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban lévő bűntetőeljárásban indítványozta Sz. D. előzetes kényszergyógykezelésének a meghosszabbítását. A Tatabányai Járásbíróság az indítványnak helyt is adott – tudtuk meg Borbély Veronikától, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi a süttői családi házban 2020. május 16-án éjjel 1 óra körül 36 késszúrással, illetve vágással megölte a sógorát, és 19 késszúrással, vágással végzett a nővérével is, akik a késszúrások okozta sérülésektől életüket vesztették.

A férfi a gyilkosságok után a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal takarta le, a házban pedig benzint locsolt szét, amit meggyújtott. A házban keletkezett tűzben a férfi is másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán.

A férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, a bíróság az ügyészség indítványára 2020. június 25. napján el is rendelte a letartóztatását.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi elmeorvosszakértői vélemény szerint a gyanúsított jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban volt, ami miatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje vagy a felismerésnek megfelelően cselekedjen, emiatt nem büntethető.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája ezért a főügyészség indítványára megszüntette a gyanúsított letartóztatását és ezzel egyidejűleg 2021. március 23-án, hat hónapra el is rendelte a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését.

A főügyészség most indítványt tett a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének a meghosszabbítására, mivel vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy kóros elmeállapotára tekintettel újabb, hasonlóan erőszakos bűncselekményt követ el. Az indítványnak a nyomozási bíró helyt adott, így a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését további hat hónappal, szeptember 23-áig meghosszabbította. A végzés végleges– tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában