Kiszűrték őket

2022.03.11. 09:40

170 gyorshajtót mértek be Tata környékén - volt, aki a megengedett sebesség duplájával ment

Folyamatosak a közlekedésrendészeti akciók a Tatai Rendőrkapitányság területén a balesetek megelőzése érdekében. Ezúttal két napon át ellenőrizték az autósokat.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Újabb közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre az egyenruhások a Tatai Rendőrkapitányság területén március 8-án és 9-én. A rendőrök sebességellenőrzést végeztek a két nap alatt, és nem kevesebb, mint 170 gyorshajtót mértek be. Volt olyan járművezető, aki a megengedett 50 helyett 96 kilométer/órával közlekedett.

Az akció első napján a rendőrök a Honvéd utcában figyeltek fel egy motorosra, akinek járművén nem volt rendszám. Úttartása labilis volt, ezért az egyenruhások meg akarták állítani. A sofőr azonban nagy sebességgel elhajtott, végül a Tulipán utcában állították meg őt a járőrök, akik ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait.

Kiderült, hogy a motorkerékpáron nincs kötelező biztosítás, és ideiglenesen kivonták a forgalomból, ráadásul a 44 éves járművezetőnél az alkoholszonda pozitív lett. Előállítását követően az ittas vezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene, a jogosítványát pedig elvették. Emellett az általa elkövetett szabálysértések miatt is eljárás indult vele szemben – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!