Nem voltak jóban

2022.02.12. 12:30

Videón, ahogy ököllel kezdi, vascsővel folytatja a verést Környén a begurult munkatárs

Munkatársak voltak, ám amikor egyiküknek új munkahelye lett, sértegetni kezdték egymást a neten. Ez fajult aztán tettlegességig egy nyári napon.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A garázdaság bűntette és testi sértés kísérlete miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy környei dohánybolt előtt, majd bent a boltban támadt rá a volt munkatársára – tájékoztatott dr. Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség főügyésze.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett munkatársak voltak, ám az elkövetőnek új munkahelye lett. Ezután a két férfi egy közösségi alkalmazáson üzengetve kölcsönösen sértegetni kezdte egymást.

Ilyen előzmények torkollottak tettlegességbe, amikor 2021. augusztus 05-én az elkövető autójával Környén haladva észrevette a dohánybolt előtt haragosát. A férfi kérdőre vonta a sértettet, és a kialakult szóváltás közben ököllel többször megütötte, megrúgta, ezektől annak a szemüvege is leesett. A begurult férfi ezután egy vascsövet vett elő az autójából, azzal futott a dohányboltba menekülő sértett után.

A boltban aztán a vascsővel kétszer is a sértett feje irányába ütött, az ütések azonban a sértett védekezésül feje fölé tartott bal alkarját érték, amin ettől nyolc napon belül gyógyuló duzzanat keletkezett. A bántalmazás azonban alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására is.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést szabjon ki, a próbaidőre pedig rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze arra, hogy a próbaidő alatt vegyen részt indulatkezelési tréningen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!