Lecserélte

2022.02.23. 09:07

Videón a tolvaj: úgy lopott rövidnadrágot Komáromban, hogy a sajátját a boltban hagyta

Nem volt hosszú az öröm: a férfi már a pénztárnál lebukott a rövid italokkal és rövidnadrággal.

Kemma.hu

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki úgy lopott rövidnadrágot, hogy azt a próbafülkében magára öltötte, a sajátját pedig otthagyta – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség sajtószóvivője

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 23-án a komáromi áruház ruházati osztályán magához vett egy 4 ezer 190 forint értékű rövidnadrágot, amelyet a próbafülkébe vitt. A férfi a sport joggingról leszakította a lopásgátlót úgy, amivel a rövidnadrágot is sikerült megrongálnia, ami az áruvédelmi eszköz helyén kilyukadt.

A vádlottat azonban ez annyira nem zavarta, mert ezután a rövidnadrágot simán felvette a sajátja helyett. A férfi ezután úgy gondolta: iszik is egyet a medve bőrére, ezért a bolt szeszes italok részlegén magához vett 4 doboz sört és 5 üveg keserű likőrt. Utóbbiakat a zsebébe rejtette, a 4 doboz sörrel pedig elindult a pénztárak felé, hogy kifizesse azokat. Fizetés után azonban az üzletben szolgálatot teljesítő biztonsági őr ellenőrzés alá vonta őt, és megtalálta nála a rövid italokat és a rajta lévő rövidnadrágot is.

A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 6 ezer 65 forint volt. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetésként közérdekű munkát szabjon ki, valamint kötelezze őt a sértett kárának megtérítésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!