Ítélet

2022.02.03. 07:00

Videón a dorogi konyakos: 16-szor csapott le ugyanabban a boltban a férfi

Azt nem lehet mondani, hogy ne szerette volna a piát, fizetni már kevésbé. 22 hónap börtönre ítélték az enyveskezű férfit.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság előkészítő ülésen 1 év 10 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a többszörös visszaeső férfit, aki ugyanazon boltból tizenhatszor lopott konyakot. A bíróság 111 ezer 600 forint vagyonelkobzásról is rendelkezett, illetve kötelezte a férfit, hogy az egyik sértettnek fizessen meg 920 ezer forint kártérítést. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és a védője is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi elkövető 2021. július 15-e és augusztus 9-e között tizenhatszor lopott ugyanabból a dorogi boltból 0,5 deciliteres konyakokat, összesen 7 ezer 130 forint értékben. Mindegyik lopást rögzítette ugyanaz a biztonsági kamera, a lopások a bolt ugyanazon részén történtek.

A férfi a bolti lopásokat megelőzően egy dorogi telephelyről híddaru elektronikus vezérlőegységet, továbbá a csőregiszteres központi fűtés egy regiszterét vitte magával. Az elkövető 2020. június 14-én ugyaninnen leszerelte a központi fűtést kiszolgáló 12 darab alumínium tokozott szekrény ajtaját, majd az összekötő kábeleket kivágta, illetve a késes megszakítókat kiszerelte, részben összetörte, a szekrények belső sinezését kivette. A vezetékeket lecsupaszította, a benne lévő rezet pedig ellopta. Az elkövetési érték: 270 ezer forint, a rongálási kár 650 ezer forint.

A férfi ugyanezen a telephelyen két másik raktárba is betört, az egyikből összesen 98 ezer forint értékben vitt el  úgynevezett "bikakábelt", rézsodronyokat, hegesztőkábelt, a másik raktárból 17 ezer 600 forint értékben szerszámokat vitt magával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában