„Add ide a táskád és a pénzed”

2022.02.03. 17:41

Tapétavágó késsel támadt rémült járókelőkre Esztergomban a pilicscsévi nő

Két nőt fenyegetett meg, az egyiküktől az értékeit is elvette. A bíróság 5 év börtönbüntetésre ítélte.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján  eljárva az Esztergomi Járásbíróság előkészítő ülésen 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a piliscsévi nőt, aki tapétavágó késsel fenyegetve támadt rá két sértett nőre. A bíróság a lefoglalt tapétavágókést elkobozta – dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője

Mint arról korábban beszámoltunk, az 55 éves V. I-né 2021. július 12-én este követni kezdett egy a Mária Valéria hídon gyalogló nőt Esztergomban. Amikor közel ért hozzá, a nála lévő kés fém vágóélét kitolva azt mondta neki:

Add ide a táskád és a pénzed!

Eközben a kést a sértettől mintegy 1 méterre tartotta. A megfenyegetett nő ijedtében futásnak eredt és átfutott Szlovákiába, így az elkövető tőle értéket elvenni nem tudott. A sértett a híd szlovák oldalán segítséget kért.

Az elkövető Ekkor újabb célpontot keresett és talált magának. Egy órával később a Nagy Duna sétányon gyalogolva vett észre a járdán egy másik nőt. Az elkövető ekkor akcióba lendült: a sértett bal vállára felakasztott bőr táskát bal kezével megfogta, majd a jobb kezében lévő késsel elvágta a pántját azért, hogy a benne lévő értékeket megszerezze. A sértett viszont fogta a táskát, ezért az elkövető megpróbálta kitépni azt a kezéből, amit a sértett nem engedett.

A piliscsévi támadó ekkor hadonászni kezdett a késsel, a járókelőt pedig megvágással fenyegette, aki erre elengedte a táskáját. Az elkövető ekkor kivette belőle a nő pénztárcáját, abból pedig 25 ezer forintot, majd a Mária Valéria híd irányába elmenekült a helyszínről a táskát és a pénztárcát a helyszínen hagyva. A helyi egyenruhások azonnal kivonultak a helyszínre, és még zajlott az áldozat meghallgatása, amikor a másik nő odament hozzájuk és elmondta, hogy nem sokkal korábban őt is megtámadta ugyanaz az elkövető.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét, a bíróság a nőt halmazati büntetésként 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet a vádlott és a védője tudomásul vette, az ügyész 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére, így az nem jogerős. A bíróság a letartóztatást a jogerős határozatig fenntartotta – tudtuk meg Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!