Elítélték

2022.02.12. 14:37

Lopott pénzből volt gáláns a naszályi sörözőben: mindenkit meghívott egy italra

A bíróság 132 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit. Ott, a sörözőben lopott, majd abból ivott tovább. Mindenki a vendége volt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2020. szeptember 13-án  a naszályi sörözőben italozott, amikor észrevett egy őrizetlenül hagyott táskát. A férfi megnézte annak tartalmát, megtalálta benne a sértett pénztárcáját, amiből el is lopott 90 ezer forint készpénzt. A férfi nem fogta menekülőre: a lopás után a lopott pénzből tovább italozott, sőt: a kocsma más vendégeit is meghívta egy italra.

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatai Járásbíróság 132 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit. A bíróság kötelezte őt, hogy  a sértettnek okozott kárt térítse meg. Az ügyész és a vádlott az elsőfokú ítéletet tudomásul vette – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!