Vádemelés

2022.02.22. 17:30

Esztergomi gyermekeit hagyta cserben az apa, 5,5 millióval lóg az anyának

Négy gyermeke után havonta 20 ezer forintot kellett volna fizetnie az apának, azonban ezt 2016-tól idáig nem tette meg. Most vádat emelt vele szemben az ügyészség.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt vádat emelt azzal az apával szemben, aki négy gyermeke után öt és fél millió forintot meghaladó hátralékot halmozott fel. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

A férfi és a nő házassága alatt született négy gyermek tartására a bíróság 2016-ban arra kötelezte  a budapesti apát, hogy az esztergomi  jogosult részére fizessen meg gyermekenként 20 ezer forint tartásdíjat minden hónap 15. napjáig előre esedékesen. Az apa a 2016. május 11-től idén február 21-ig, a vádemelésig a tartásdíjat nem fizette, ezzel összesen 5 millió 520 ezer forint elmaradt tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában