Elkapták őket

2022.02.13. 11:06

A Remeteségi pihenőnél került rendőrkézre az embercsempész az M1-esen

A koszovói állampolgárságú férfi egy illegális migránst akart jogellenesen kivinni az országból.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján az M1-es autópálya 64-es kilométerszelvényében, Tata-Remeteségnél állítottak meg egy német honosságú személygépkocsit 2022. február 13-án 1 óra 24 perckor. A járműben a sofőrön kívül egy, magát koszovói állampolgárnak valló férfi utazott, aki azonban nem tudta igazolni az országban való jogszerű tartózkodását.

A  járőrök a 43 éves koszovói állampolgárságú embercsempészt elfogták és az illegális migránssal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migráns férfit – meghallgatását követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók eljárást indítanak embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt, amely alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!