Krimi

2022.01.22. 14:37

Vonaton támadt a rabló: Tatabányán szállt fel és veréssel fenyegetőzött

A 19 éves férfi megfenyegette az egyik utast, elvette a pénzét és a telefonját. A bíróság dönt a sorsáról.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Mint arról korábban beszámoltunk, a 19 éves fiatal 2021. november 24-én Tatabányán szállt fel egy nemzetközi vonatra, amivel Budapestre akart utazni. A járművön egy férfival szemben foglalt helyet. majd pár perc beszélgetés után veréssel fenyegette meg őt, és felszólította, hogy vegye elő az összes pénzét és adja át neki. Miután azonban ez megtörtént, nem elégedett meg ennyivel, a megfélemlített férfi telefonjára is szemet vetett, akit ismét veréssel fenyegetett meg. Hasonló módon szerezte meg a károsult táskáját is.

A félelemben lévő férfi az értékeit átadta, és csak másnap tett feljelentést az esti órákban. A tatabányai nyomozók öt órával később már gyanúsítottként hallgatták meg a 19 éves gödöllői M. A-t, aki ellen rablás miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség őrizetbe vette a férfit, és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására, amit a Tatabányai Járásbíróság 2021. november 26-án el is rendelt. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és bíróság elé állítás javaslattal megküldte az eljárás ügyiratait az ügyészségnek – tájékoztatott a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!