Dominó-elv

2022.01.28. 19:38

Videón az ámokfutó: részegen okozott többes balesetet Tatabányán

Nekiment egy autónak, ami meglökött egy autót, ami nekiment egy autónak, ami egy kapubejáróban parkolt.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás nélkül büntetővégzésben 150 ezer forint pénzbüntetést és 2 év járművezetéstől való eltiltást szabott ki azzal a férfival szemben, aki részegen vezetve további három gépkocsi ütközését okozta – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint az elkövető 2021. március 14-én 23 óra 50 perckor Tatabányán közepes fokú ittas állapotban 2,0g/l véralkohol-koncentráció telítettséggel vezetett egy személygépkocsit. Az elkövető ittassága miatt nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért balra kanyarodása után nekiütközött egy, az úttest szélén szabályosan parkoló járműnek. A meglökött autó az előtte álló személygépkocsi hátuljának ütközött, amelynek erejétől ez is nekiütközött egy harmadik, kapubejáróban parkoló autó jobb oldalának. A balesetben személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett. A büntetővégzés  jogerős – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!