Vádemelés

2022.01.25. 12:10

Videó: rátámadt a kalauzokra a nő a tatabányai vonaton

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a nővel szemben.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a vasúttársaság két jegyvizsgálója 2021. július 16-án a Tatabányáról elindulást követően a mosdó előtti ülésen helyet foglalt elkövetőtől a menetjegyét kérték. A nő többszöri felszólítás után átadott az egyik férfinak egy korábbi utazásról kiállított menetjegyet. A jegyvizsgáló közölte, hogy a menetjegy érvénytelen, vagy  pótdíjat fizet vagy meg kell szakítania az utazást.

Az elkövető ekkor felállt, a férfira támadt, őt jobb kézzel, tenyérrel, bal arcfelén, majd az alkarján, fején megütötte. A nő letépte a sértett nyakkendőjét, leszakította a kalauz kulcsot, és a táskájába is belerúgott. A nő a másik jegyvizsgálót is megütötte egyszer az állán.  A jegyvizsgálóknak sérülése nem keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a nővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a próbaidőre rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint jelentkezzen közfoglalkoztatásra, és vegyen részt szociális készségfejlesztő tréningen, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó megyei főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!