Hibázott a sofőr

2022.01.28. 16:45

Videó: így szállt le a mentőhelikopter az M1-esen a teherautós baleset helyszínén

A kisteherautó sofőrje későn indexelt, ráadásul féktávolságot nem hagyva vágott be a később belé csapódó kamion elé.

Kemma.hu

Forrás: Magyar Közút/ Instagram

Mint arról korábban helyszíni fotókkal beszámoltunk, január 26-án kora délután baleset történt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán. Három teherautó ütközött, az egyik sofőrt mentőhelikopter vitte el.

A Magyar Közút Instagram oldalán közölt videófelvételt a balesetről és az azt követő mentésről. Mint az a forgalomfigyelő kamera felvételein tisztán látszik, a bicskei mérnökség szakemberei szalagkorlát-javítási munkákat végeztek az autópálya 33-as kilométerszelvényében, ehhez számos előjelző járművet használtak a terelés előtt. Ezeknek köszönhetően az autósok szépen be is soroltak a szabad, külső sávba.

Egy ponyvás kisteherautó sofőrje azonban hibázott: megpróbált az elfogyó sávból bemenni a külsőbe, ám csak akkor kezdett el indexelni, amikor már átment a felezővonalon és hirtelen beszúrta a járművét egy kamion elé, bőven féktávolságon belül. Ugyanekkor az előtte haladó járművek hirtelen fékezni kezdtek, így neki is erőteljesen lassítania kellett.

Ahhoz hogy elkerülje az ütközést, a leállósáv felé húzta a kormányt, ott viszont majdnem nekiment az előjelző berendezéseknek. A mögötte haladó kamionnak, ami elé féktávolságot nem hagyva bevágott, már nem maradt helye fékezni és megállni, így ő a belső sáv felé menekült. Ám így is nekiütközött a kisteherautónak. A ponyvás autó román állampolgárságú sofőrje súlyosan megsérült, a Magyar Közút videóján látható, ahogy hozzá rövid időn belül mentőhelikopter érkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!