Drónt és helikoptert is bevetettek

2022.01.28. 17:27

Videó az üldözésről: Mocsán kapták el az embercsempészt, aki társával 15 migránst szállított

Két, migránsokkal teli kocsival indultak útnak a szerb embercsempészek. Egyikőjüket helikopterrel és drónnal is keresték. A bíróság döntött letartóztatásukról.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Letartóztattak két embercsempészt , akiket január 27-én fogtak el a rendőrök. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvoivőjétől megtudtuk: a két szerb férfi letartóztatását egy-egy hónapra rendelte el a Tatabányai Járásbíróság. A gyanúsítottak azonban fellebbezést nyújtottak be, ami nem halasztó hatályú. Az ügyben, iratok alapján a Tatabányai Törvényszék fog dönteni. 

A  Tatabányai Járási Ügyészség indítványa szerint két szerb állampolgárságú férfi január 27-én hajnalban Szeged térségében egy ismeretlen személy megbízásából felvett az egyik szerb honosságú személyautóba 7, egy  másikba 8 afgán személyt. A migránsok Magyarország területére beutazási és az államhatár átlépésére jogosító engedéllyel nem rendelkeztek. Ezt az embercsempészek is tudták, és azzal a szándékkal vitték az afgánokat, hogy jogellenes cselekményükben segítsék, és őket Ausztriába szállítsák. 

A gyanúsítottak együtt haladva, a megbízójuk által közölt GPS koordináták alapján közlekedtek a migránsokkal teli kocsikkal a magyar-osztrák határ irányába. Ennek során mobiltelefonon keresztül kommunikáltak egymással. 

Mint megírtuk,  aznap  7 óra 15 perckor az  M1-esen Tatánál a rendőrök megállították az egyik gépkocsit, a sofőrt elfogták. A rendőrség a másik gyanúsítottat is intézkedés alá akarta vonni, azonban a sofőr ez alól kivonva magát, és nagy sebességgel elhajtott. Az egyenruhások az autót néhány kilométerrel távolabb, az M1-es 75-ös kilométerszelvényében  megtalálták, ám addigra a sofőr és az afgánok is elmenekültek. A rendőrök drónt és helikoptert is bevetettek a menekülő személyek felkutatása érdekében. 

A hét illegális migránst egy közeli erdős területen találták meg 9 óra 11 perckor, néhány órával később pedig a helyi polgárőr jelzése alapján Mocsán az autó 26 éves sofőrjét is elfogták a rendőrök, írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!