Vádemelés

2022.01.13. 17:30

Veréssel követelt tiszteletet a tatabányai dohányboltosnak, nagy bajba került

A sorban álló férfit zavarta a tiszteletlen vevő magatartása, ezért rendesen megverte. Tette miatt felfüggesztett fogházbüntetést kaphat.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy másik férfit azért vert meg a tatabányai dohányboltban, mert az tiszteletlen volt az eladó nővel szemben. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a garázda férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy a vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 13-án a tatabányai dohányboltban sorban állt, amikor előtte egy vevő az eladóval szóváltásba került, mert az eladó többszöri felszólítása ellenére a dohánybolt bejárata előtt fogyasztott szeszes italt. A vitázó férfi  a szóváltás során közölte a nővel, hogy a „pulton fogja őt kihúzni”, amit  a sorban álló elkövető meghallott.

Az elkövető nehezményezte a pultnál álló vevő tiszteletlen viselkedését, majd odament a férfihoz, akit ököllel az arcán megütött, aki ettől egyensúlyát elveszítve a polcnak dőlt, melytől az ott elhelyezett termékek leestek. Ezután a megütött férfi a padlóra esett, ahol az elkövető további öt alkalommal a fejét, felső testét ököllel, sérülés okozása nélkül megütötte. Amikor a bántalmazott férfi a földről felkelt, támadója a mellkasán kétszer meglökte, illetve kezével a nyakán megütötte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában