Baleset

2022.01.26. 15:29

Tűz miatt kiürítettek egy komáromi gyárat: 6 embert szállítottak kórházba

Baleset volt az egyik komáromi gyárban. 70 dolgozónak kellett elhagynia az épületet. A rendőrség büntetőeljárást indított az eset miatt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Varga Mihály Sebestyén főhadnagy, a megyei katasztrófavédelem szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta: január 25-én kedden késő este érkezett a jelzés a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz, amely szerint egy komáromi telephelyű cég csarnokában munkavégzés során egy akkumulátorcellákat tartalmazó modul megsérült és kigyulladt. 

Mint kiemelte, a tűzoltók kiérkezése előtt az ott dolgozók a sérült akkumulátort porral oltóval oltani kezdték, majd a szabadba vitték. Az üzem füsttel érintett részét kiürítették, hetven ember hagyta el az érintett üzemrészt. 

A helyszínre a komáromi hivatásos és az ácsi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik légzőkészülékben, hőkamerával átvizsgálták a helyszínt. Tűzoltói beavatkozásra, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálati eljárást indított. Ez az üzem nem minősül veszélyes üzemnek.

Gányai Balázstól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk: a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást az ügyben. Úgy tudjuk, hat ember került kórházba a gyárból az esettel összefüggésben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!