Látási viszonyok

2022.01.25. 19:39

Tatai gyalogosgázolás: a nap vakította el a sofőrt, az egyik sérült láb- és bordatörést szenvedett

A gázoló ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

Sz. D. K.

Forrás: Shutterstock

Két gyalogost ütött el a zebrán a tatai körforgalomnál egy 25 éves férfi január 24-én, hétfőn délután. A balesetben egy 70 éves nő súlyos, egy 77 éves nő pedig könnyű sérüléseket szenvedett, amelyről részletesen beszámolt nekünk az egyikük rokona, Zalavári Zsolt.

– A sofőr azt állítja, hogy a baleset azért következett be, mert elvakította a nap – tudtuk meg a szerencsétlenség másnapján Racsné Galambos Grétától, a megyei rendőrfőkapitányság sajtószóvivőjétől, aki azt is kiemelte, hogy a gázoló ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás. 

Zalavári Zsoltot ma dél környékén értük utol. Elmondta: édesanyja, Jutka néni már jobban van, a térdét azonban nagyon fájlalja, az esti órákban felmerült a törés, valamint a műtét gyanúja is, így a hozzátartózok jelen pillanatban is várják a vizsgálati eredményeket. Hozzátette, a súlyosabban sérült Annus néni láb és bordatörést szenvedett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!