Vádemelés

2022.01.17. 14:00

Semmibe vette az elsőbbségadást Tatabányán a nő, csigolyáját törte a vétlen sofőr

A nő közlekedése során nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő autósnak, így baleset történt. A vétlen sofőr nyakcsigolyáját törte.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki nem biztosított elsőbbséget a kereszteződésben, emiatt a vétlen személygépkocsival ütközött, és így okozott súlyos balesetet Tatabányánál. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az elkövetővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

A vádirat szerint a nő 2020. december 4-én 6 óra 45 perckor  személygépkocsival közlekedett Tatabánya lakott területén kívül. Az útkereszteződésben a 8135-ös számú úton a megengedett legnagyobb sebesség 70 kilométer/óra. Az elkövető a kereszteződésbe az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére megállás nélkül, 10-14 kilométer/óra közötti sebességgel behaladt, és ennek során  nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a balról jobbra, Tatabánya felől Környe irányába szabályosan közlekedő vétlen gépjárműnek, amelynek jobb első ülésén utast szállított. A vétlen személygépkocsi a nő vezette jármű bal oldalának ütközött.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ütközés következtében a vétlen jármű vezetője tizenkét hét alatt gyógyuló  nyakcsigolya törést, míg utasa és a vétkes sofőr is nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!